22 Μαρ 2016

Οι θέσεις μας για το Golden Hall και τους Χ.Ε.Υ.

Τον αποτροπιασμό του για την το τρομοκρατικό κτύπημα στις Βρυξέλλες αλλά και για εκείνο της Κωνσταντινουπόλεως πριν λίγες μέρες, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κ. Βλάχος, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 22 Μαρτίου 2016.

Ο κ. Βλάχος είχε πάρει το λόγο με αφορμή τη συζήτηση για την επέκταση των δραστηριοτήτων της LAMDA (συμφερόντων Λάτση) εντός του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) κατά 22.000 τ.μ. που έγινε προ ημερησίας διατάξεως. 

Ο κ. Βλάχος εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάργηση του δημοτικού φόρου ύψους 2% επί του τζίρου των καταστημάτων του Golden Hall,
έδωσε έμφαση στις συνέπειες της επέκτασης, αναφερόμενος κυρίως στον κυκλοφοριακό φόρτο και στην έλλειψη σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης, αλλά και στον κορεσμό της περιοχής από αντίστοιχες χρήσεις και επεσήμανε στη διοίκηση ότι δεν διαφωνεί με μια αναπτυξιακή πολιτική, αλλά θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη μελέτη και σχέδιο.

Ο κ. Βλάχος, παρενέβη επίσης και στη συζήτηση που έγινε για τους «Χώρους Εγκατάστασης Υποστήριξης»  (Χ.Ε.Υ.), με αφορμή την ομιλία του δημάρχου που είπε ότι θα πρέπει να γίνουν κοινόχρηστοι χώροι για τους δημότες και όχι αντικείμενα εκμετάλλευσης από το ΤΑΙΠΕΤ. Υπενθύμισε δε, ότι παλαιότερα ο συνδυασμός μας είχε προτείνει αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εισπράξει την απάντηση από το δήμαρχο, ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία και άλλες δικαιολογίες.