2 Οκτ 2015

Σε ιδιώτη ο ηλεκτροφωτισμός του Δήμου

Kατά την συνεδρίαση της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε εισήγηση της Διοίκησης Πατούλη «περί έγκρισης ή μη της μελέτης με τίτλο "Μελέτη βιωσιμότητας (feasibility study), για την τεκμηρίωση της βιωσιμότητας της μακροχρόνιας παραχώρησης της εκμετάλλευσης του οδοφωτισμού" και την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, της εκχώρηση μέρους από τα ανταποδοτικά τέλη που εξοικονομούνται, ως αμοιβή του αναδόχου.
Σε περίπτωση που το έργο δημοπρατηθεί, ο εκσυγχρονισμός και η συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης θα ανατεθεί στον ιδιώτη εργολάβο για τα επόμενα δώδεκα (12) χρόνια, με το ποσό που θα του διατεθεί από τα ανταποδοτικά τέλη να είναι περίπου 4.200.000. ευρώ.
Από την πλευρά μας, ο επικεφαλής του συνδυασμού
κ. Κώστας Βλάχος, αν και δεν ήταν αντίθετος στη φιλοσοφία μιας ολοκληρωμένης, σοβαρής μελέτης εκσυγχρονισμού του δικτύου και εξοικονόμησης πόρων και ενέργειας, τόνισε, ότι αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί «όχι όμως με αυτόν τον τρόπο και αυτή την μελέτη που καταθέτει ενώπιόν μας η διοίκηση, ειδικά από την στιγμή που δεν υπάρχει και ανταγωνιστική αγορά στην χώρα στον συγκεκριμένο τομέα». 
Ο Κώστας Βλάχος, αναφερόμενος επίσης στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το θέμα η Διοίκηση Πατούλη έκανε λόγο για «απαξίωση του προσωπικού του Δήμου, το οποίο τόσα χρόνια δίνει κυριολεκτικά μάχη με τα καθημερινά προβλήματα».
Τελικά, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε τη μελέτη, που εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους των συμβούλων της Διοίκησης Πατούλη.